.

Periode: april 2024

Jaar geselecteerd: 2024

2024 2023
januari (7) februari (10) maart (14) april (12) mei (0) juni (0) juli (0) augustus (0) september (0) oktober (0) november (0) december (0)

Meireces

gisteren, 09:30

Provinciale Staten Utrecht zijn van 29 april tot en met 5 mei meireces.

Lees meer

Dit gebeurde tijdens de Provinciale Statenvergadering - 24 april 2024

24 april 2024

Provinciale Staten debatteerden en stemden over een Strategie voor Europese samenwerking, het Provinciale Programmering Wonen en Werken en drie actualiteitenmoties.

Lees meer

Evert Manders (D66) beëdigd als commissielid

24 april 2024

Tijdens de Provinciale Statenvergadering van 24 april 2024 is Evert Manders geïnstalleerd als commissielid voor D66. Hij legde daarvoor de belofte af tegenover voorzitter en commissaris van de Koning Hans Oosters.

Lees meer

Amos de Jong: "Ik wil meebouwen aan de Europese regio Utrecht van morgen"

23 april 2024

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Amos de Jong, Statenlid voor Volt. Hij vertelt over wat hij wil bereiken in de provinciale politiek.

Lees meer

Wat gebeurt er in week 17: Provinciale Statenvergadering

22 april 2024

De woensdag is de dag in de week voor vergaderingen en overige activiteiten bij Provinciale Staten Utrecht. Op woensdag 24 april staat een Provinciale Statenvergadering gepland. Deze vergadering is te volgen via de livestream en vanuit het provinciehuis op de publieke tribune.

Lees meer

Wat gebeurt er op het Utrecht Science Park? Statenleden op werkbezoek

17 april 2024

Wat gebeurt er allemaal op het Utrecht Science Park, 3D-scan van planten en samenwerkingen van zorgopleidingen.

Lees meer

Wat gebeurt er in week 16: werkbezoek Utrecht Science Park en infosessies

15 april 2024

De woensdag is de dag in de week voor vergaderingen en overige bijeenkomsten bij Provinciale Staten Utrecht. Op woensdag 17 april staan onder andere infosessies van Bestuur, Economie & Middelen (BEM), Milieu & Mobiliteit (M&M) en Financiële Audit Commissie (FAC) gepland.

Lees meer

Wat kan de provincie leren van Groningen en Drenthe? Werkbezoek over ov-netwerk en buslijnen

11 april 2024

Wat kan de provincie Utrecht leren van de gemeente en provincie Groningen en provincie Drenthe over openbaar vervoer? Provinciale Staten zijn samen met de raadsleden van gemeente Utrecht en gemeente Amersfoort naar het noorden van het land gereisd om te kijken hoe het ov-netwerk daar werkt.

Lees meer

Ronnie Hossain: "Ik geloof in een kleine maar effectieve overheid"

09 april 2024

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Ronnie Hossain, Statenlid voor de VVD. Hij vertelt over wat hij wil bereiken in de provinciale politiek.

Lees meer

Wat gebeurt er in week 15: commissievergaderingen en een bezoek aan Groningen

08 april 2024

Provinciale Staten debatteren onder andere over het Utrechts Programma Landelijk Gebied, klimaatadaptatie en hoe de provincie omgaat met Europa de komende jaren.

Lees meer

Mieke Hoek: "Ik wil de politiek dichter bij de burger brengen"

02 april 2024

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Mieke Hoek, Statenlid voor 50PLUS. Ze vertelt over wat zij wil bereiken in de provinciale politiek.

Lees meer

Wat gebeurt er in week 14: debatten over nieuw hoogspanningsstation en tram naar voetbalstadion Galgenwaard

02 april 2024

De woensdag is de dag in de week voor vergaderingen en overige activiteiten bij Provinciale Staten Utrecht. Op woensdag 3 april staan er verschillende commissies waaronder Milieu& Mobiliteit en Omgevingsvisie op de agenda.

Lees meer