.

Periode: mei 2024

Jaar geselecteerd: 2024

2024 2023
januari (7) februari (7) maart (14) april (12) mei (9) juni (0) juli (0) augustus (0) september (0) oktober (0) november (0) december (0)

Odile de Man: "Niet praten aan de zijlijn, maar handen uit de mouwen"

gisteren, 10:25

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Odile de Man, Statenlid voor de VVD. Zij vertelt over wat zij wil bereiken in de provinciale politiek.

Lees meer

Wat gebeurt er in week 22: Inspraakavond over het UPLG en een werkbezoek

27 mei 2024

De woensdag is de dag in de week voor de meeste vergaderingen en overige bijeenkomsten bij Provinciale Staten Utrecht. Op woensdag 29 mei staan onder andere vergaderingen van de Statencommissies Ruimte, Groen, Water/Wonen (RGW) en Milieu & Mobiliteit (M&M) gepland. Deze vergaderingen zijn te volgen via de livestream en vanuit het provinciehuis op de publieke tribune.

Lees meer

Provinciale Staten doorspitten financiële stukken en toekomstplannen van de provincie Utrecht

23 mei 2024

Gedeputeerde Has Bakker heeft de Kadernota 2025 – 2028 en de Jaarrekening 2023 officieel overhandigd aan Provinciale Staten. In deze financiële stukken blikt de provincie terug op het afgelopen jaar en kijken Gedeputeerde Staten vooruit naar wat de komende jaren gebeurt.

Lees meer

Het maken en opnieuw inrichten van natuurgebieden: in gesprek met andere provincies in Rhenen

23 mei 2024

Provinciale Staten hebben gisteren het beschermde Natura 2000-gebied Palmerswaard in Rhenen bezocht. Daar ging men in gesprek over de realisatie van natuurgebieden

Lees meer

Wat gebeurt er in week 21: Werkbezoek naar Rhenen en infosessies

21 mei 2024

Provinciale Staten gaan op werkbezoek naar Rhenen, waar het gaat over de realisatie van het NNN. Daarnaast staan er een aantal werk- en infosessies op de agenda, waarbij het gaat over het UPLG, grondbeleid en P-MIEK.

Lees meer

Martijn Koren: “Ik vind het belangrijk om maatschappelijk actief te zijn”

21 mei 2024

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Martijn Koren, Statenlid voor het CDA. Hij vertelt over wat hij wil bereiken in de provinciale politiek.

Lees meer

Simone Kennedy-Doornbos: 'Ik wil weten wat er leeft en sta open voor inbreng van inwoners'

14 mei 2024

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Simone Kennedy-Doornbos, Statenlid voor de ChristenUnie. Zij vertelt over wat zij wil bereiken in de provinciale politiek.

Lees meer

Erwin Kamp: 'Ik wil mijn kennis en ervaring delen vanuit mijn humanistische levensbeschouwing'

07 mei 2024

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Erwin Kamp, Statenlid voor D66. Hij vertelt over wat hij wil bereiken in de provinciale politiek.

Lees meer

Inspraakavond over Utrechts Programma Landelijk Gebied en grondbeleid

06 mei 2024

Provinciale Staten Utrecht organiseren op dinsdagavond 28 mei een inspraakavond voor de commissie Ruimte, Groen, Water/Wonen.

Lees meer