Mieke Hoek: "Ik wil de politiek dichter bij de burger brengen"

Gepubliceerd op: 02 april 2024 08:04

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Mieke Hoek, Statenlid voor 50PLUS. Ze vertelt over wat zij wil bereiken in de provinciale politiek.

"Ik wil de politiek dichter bij de burger brengen"

Waarom wilde je graag Statenlid worden?

"Ik wil de politiek dichter bij de burger brengen door een verbindende rol in te nemen. Kleine en grote knelpunten signaleren en doorgeven. Met name voorzieningen in kleinere gemeenten en dorpen. Het openbaar vervoer betaalbaar en op niveau houden. Zorgvoorzieningen ondersteunen en cultuur bereikbaar en toegankelijk houden. Voorkomen dat er windmolens zonder draagvlak geplaatst worden. Het woningenbestand op peil en naar behoefte houden juist, in de sociale sector huur en koop in de middenklasse."

Waar zet jij je als Statenlid voor in?

"Dat de inwoners serieus genomen worden en dat er naar ze geluisterd wordt zodat ze participeren in de voorgestelde oplossingen. Dat men niet onder dwang projecten gaat uitvoeren of tegenwerkt omdat een gedeputeerde dat zo graag wil ondanks alle bezwaren of verzoeken van inwoners en of gemeentebesturen. De gemeentebesturen meer ruimte geven om naar eigen bevindingen aanpassingen te kunnen doen die meer in het tijdsbeeld passen en hierdoor de achterhaalde verordeningen van de provincie laat aanpassen."

Welke plek raad jij aan om eens te bezoeken in de provincie?

"Een prachtig gebied is toch de Vechtstreek. Heel veel fietsroutes langs boerderijen met goed uitgeruste bed en ontbijt en landwinkeltjes met verkoop van eigen producten. Het varen op de Vecht met een huurbootje of een terrasje in de charmante stadjes en dorpjes. Verschillende museums en de prachtige buitenplaatsen. Klompenpaden om te wandelen. Alles is aanwezig."

Wat doe je in je vrije tijd?

"Mijn passie is de politiek om iets voor de inwoners te kunnen betekenen. Tuinieren en varen op de Vecht. Schaken en heerlijk in vrije tijd lezen en of naar muziek luisteren. Naast mijn deelname in de provinciale Staten Utrecht zit ik ook met een eigen partij in de gemeenteraad van Stichtse Vecht. Het geeft mij veel voldoening als ik beide bestuurslagen kan verbinden met het optimale resultaat voor de inwoners."

Meer weten?

Op het profiel van Mieke zie je onder andere haar nevenfuncties, sprekersfragmenten tijdens Statencommissies en Provinciale Statenvergaderingen en hoe zij in deze vergaderingen heeft gestemd.