Wat gebeurt er in week 11: Faunabeheer, kernenergie en provinciespel

Gepubliceerd op: 11 maart 2024 09:03

De woensdag is de dag in de week voor vergaderingen en overige bijeenkomsten bij Provinciale Staten Utrecht. Op woensdag 13 maart gaan Provinciale Staten naar de Eempolder voor een werkbezoek over faunabeheer en staat er een discussiesessie van Milieu & Mobiliteit (M&M) op de agenda. Hierbij gaan de Statenleden praten over kernenergie. Ook ontvangen we een school voor het Provinciespel.

Wat gebeurt er in week 11: werkbezoek faunabeheer, kernenergie en Provinciespel

Werkbezoek Faunabeheer Eempolder

Op woensdag staat er een werkbezoek aan de Eempolder op de planning. De Faunabeereenheid is in samenwerking met de provincie Utrecht en andere organisaties de pilot 'handmatige ganzenverjaging' gestart. Het doel van de pilot is het verminderen van de schade en overlast die (overwinterende) ganzen veroorzaken. Tijdens het werkbezoek gaan de Statenleden het veld in om te bekijken hoe deze verjaging in z'n werk gaat. 

Provinciespel

Op woensdag ontvangen wij Nimeto, een school uit Utrecht, voor het Provinciespel. Tijdens het dit spel kunnen scholieren kennismaken met het werk van de Provinciale Staten en vervolgens met Statenleden in gesprek gaan. Wil je ook met je klas meedoen met het Provinciespel? Kijk dan hier.