Olivia Butterman: “Ik wil een gezonder en prettigere leefomgeving achterlaten aan onze (klein)kinderen"

Gepubliceerd op: 09 januari 2024 09:01

Provinciale Staten heeft 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Olivia Butterman, Statenlid voor Partij voor de Dieren, vertelt over wat zij wilt bereiken in de provinciale politiek.

“Ik wil een gezonder en prettigere leefomgeving achterlaten aan onze (klein)kinderen "

Waarom wilde jij graag Statenlid worden?

Na jaren als bestuurder in de provincie op de achtergrond actief te zijn geweest, vond ik het nu tijd om politiek actief te worden. De komende jaren zijn cruciaal als het gaat om een transitie naar een diervriendelijker, milieubewuster en socialer leven in de provincie. We willen allemaal een gezonder en prettigere leefomgeving achterlaten aan onze (klein)kinderen en daar wil ik graag aan bijdragen.

Waar zet jij je als Statenlid voor in?

Een belangrijke drijfveer in mijn (vrijwilligers)werk is compassie. Het opkomen voor al het kwetsbare in onze samenleving vind ik belangrijk. Die bijdrage wil ik dan ook leveren als Statenlid. Met mijn deelname in de commissie Bestuur, Economie en Middelen (BEM) wil ik benadrukken dat groei van de monetaire economie geen doel moet zijn. Dat we inzetten op brede welvaart voor de menselijke en niet-menselijke inwoners van onze provincie.

Welke plek raad jij mij aan om eens te bezoeken in de provincie?

Hoewel ik nu in Amersfoort woon, ben ik in Wijk bij Duurstede opgegroeid. Een wandeling vanaf de oude stadskern langs Kromme Rijn richting Cothen en verder via Werkhoven, Odijk en Bunnik naar Utrecht is werkelijk prachtig!

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik wandel veel met mijn oud-straathondje, soms bezoek ik een concert. Ook stap ik graag op de wielrenfiets en lees ik graag.

Meer weten?

Op het profiel van Olivia zie je onder andere haar nevenfuncties, sprekersfragmenten tijdens Statencommissies en Provinciale Statenvergaderingen en hoe ze in deze vergaderingen heeft gestemd.