Michiel Fiscalini: "Ik verlang naar een duidelijk pragmatisch geluid in de politiek"

Gepubliceerd op: 30 januari 2024 07:01

Provinciale Staten hebben 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Michiel Fiscalini, fractievoorzitter en Statenlid voor UtrechtNu! Hij vertelt over wat hij wilt bereiken in de provinciale politiek.

Ongetitelde afbeelding, 29-01-2024 09:18:04

Waarom wilde jij graag Statenlid worden?

Ik besloot mijn steentje bij te dragen en me verkiesbaar te stellen vanwege een diepgeworteld verlangen naar een duidelijk pragmatisch geluid in de politiek. Ik nam dit besluit uit de overtuiging dat er behoefte is aan realisme en doelgerichte oplossingen voor de uitdagingen van onze tijd.

Waar zet jij je als Statenlid voor in?

Het geloof om de stem en het geluid van de inwoners te laten horen zit bij mij diepgeworteld in de kracht van participatie en democratische betrokkenheid. Ik ben vastberaden om als een brug te fungeren tussen de gemeenschap en het politieke besluitvormingsproces. Een concreet voorbeeld hiervan is onze inspanning om de problematiek van het leerlingenvervoer prominent op de kaart te zetten. Daarnaast streven we naar het benadrukken van de cruciale rol van kernenergie. Ik zet me in om dit belangrijke onderwerp onder de aandacht te brengen.

Welke plek raad jij mij aan om eens te bezoeken in de provincie?

De schilderachtige wandelroute langs de Vecht waar je betoverd wordt door de unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en historische pracht. De Vecht heeft een rijke geschiedenis, landschap en onthult statige huizen en charmante kasteeltjes die de tand des tijds hebben doorstaan. De rustieke ambiance, samen met weelderige groene oevers, creëert een idyllische omgeving die niet alleen visueel betoverend is, maar ook een gevoel van rust geeft tijdens de wandeling langs deze waterweg.

Wat doe je in je vrije tijd?

Sporten, koken en backgammon.

Meer weten?

Op het profiel van Michiel zie je onder andere zijn nevenfuncties, sprekersfragmenten tijdens Statencommissies en Provinciale Statenvergaderingen en hoe hij in deze vergaderingen heeft gestemd.