Ernst Hart: 'Ik wil bijdragen aan een groenere en socialere provincie'

Gepubliceerd op: 19 maart 2024 08:03

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Ernst Hart, Statenlid voor Groenlinks. Hij vertelt over wat hij wil bereiken in de provinciale politiek.

Ernst Hart

Waarom wilde jij graag Statenlid worden?

"De rol van provincies is de afgelopen jaren steeds groter en belangrijker geworden. Onder andere bij natuur-, landbouw- en voedselbeleid. Daarom wilde ik na mijn raadslidmaatschap in de gemeente Utrechtse Heuvelrug graag actief worden als Statenlid, met name op deze onderwerpen."

Waar zet jij je als Statenlid voor in?

"Als Statenlid wil ik graag bijdragen aan een groenere en socialere provincie. Op het gebied van klimaat, landbouw en natuur zijn grote veranderingen nodig. De uitdaging is om die in balans met elkaar te laten plaatsvinden. En ik vind het belangrijk dat alle inwoners hieraan op hun eigen manier kunnen meedoen."

Welke plek raad jij eens aan om te bezoeken in de provincie?

"De Grietmarkt in Amerongen. Elke tweede zaterdag van mei en september vindt deze kunst- en groenmarkt met 70 standhouders plaats tegenover Kasteel Amerongen. Deze sfeervolle markt in het oude dorp is gratis te bezoeken en voor alle leeftijden interessant."

Wat doe je in je vrije tijd?

"Naast sporten en moestuinieren kan ik geweldig genieten van lekkere biologische wijn van kleinschalige wijnboeren."

Meer weten?

Op het profiel van Ernst zie je onder andere zijn nevenfuncties, sprekersfragmenten tijdens Statencommissies en Provinciale Statenvergaderingen en hoe hij in deze vergaderingen heeft gestemd.