Bertrick van den Dikkenberg: “Ik wil de stem van buiten naar binnen brengen”

Gepubliceerd op: 16 januari 2024 08:01

Provinciale Staten heeft 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Bertrick van den Dikkenberg, Statenlid en fractievoorzitter voor de SGP, vertelt over wat hij wilt bereiken in de provinciale politiek.

“Ik wil de stem van buiten naar binnen brengen”

Waarom wilde jij graag Statenlid worden?

"Omdat de provincie als middenbestuur zich bij uitstek met datgene bezig houdt waar mijn interesses liggen. Zo kan ik mijn opleidingen benutten om de samenleving te dienen in het besturen van de provincie."

Waar zet jij je als Statenlid voor in?

"Ik wil de stem van buiten, de gebeurtenissen in de provincie en het gevoel van de samenleving constant naar binnen brengen vanuit een bereikbare houding. Zo voeren we politiek gevoed door de samenleving en ontstaat er binding richting inwoners en ambtelijke organisaties. Voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het nieuwe provinciale pachtbeleid waarbij de invoering van een nieuw systeem weinig oog had voor de praktijk. Daarnaast hebben we in 2022 een 'Tour de boer' georganiseerd, waarbij we als SGP-fractie ongeveer 900 boeren gesproken hebben over het provinciaal beleid. De zorgen konden we vervolgens vertalen naar oplossingen in de Statenzaal" 

Welke plek raad jij mij aan om eens te bezoeken in de provincie?

"Kano het Valleikanaal eens helemaal af en maak vanaf het water kennis met de Grebbeberg en Grebbelinie, Veenendaal als groeistad, natuur en landbouw en eindig uiteindelijk in Amersfoort als historierijke stad." 

Wat doe je in je vrije tijd?

"Ik ben graag buiten in de groentetuin, ik vis wel eens, ik speel orgel in de kerk." 

Meer weten?

Op het profiel van Bertrick zie je onder andere zijn nevenfuncties, sprekersfragmenten tijdens Statencommissies en Provinciale Statenvergaderingen en hoe hij in deze vergaderingen heeft gestemd.