Simone Kennedy-Doornbos: 'Ik wil weten wat er leeft en sta open voor inbreng van inwoners'

Gepubliceerd op: 14 mei 2024 09:05

In Provinciale Staten Utrecht zitten 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Vandaag: Simone Kennedy-Doornbos, Statenlid voor de ChristenUnie. Zij vertelt over wat zij wil bereiken in de provinciale politiek.

Simone Kennedy-Doornbos: 'Ik wil weten wat er leeft en sta open voor inbreng van inwoners'

Waarom wilde je graag Statenlid worden?

Na zestien jaar in de gemeenteraad van Amersfoort en een half jaar in de Eerste Kamer actief te zijn geweest, wil ik nu graag een bijdrage leveren binnen de Provinciale Staten om de verbinding tussen gemeenten en die met het rijk te versterken en samen te zorgen voor een prachtige leefomgeving waar iedereen met plezier woont.

Waar zet jij je als Statenlid voor in?

Ik ben liever geen politicus die alleen beleid maakt en zelf niet weet wat er leeft onder de bevolking of hoe politieke besluiten de samenleving beïnvloeden. Daarom ben ik ook jeugdzorgmedewerker, pleegmoeder, diaken in mijn kerk en vrijwilliger. En maak ik elk weekend fiets- en wandeltochten door heel de provincie. Ik wil weten wat er leeft en sta open voor de inbreng van alle inwoners van Utrecht die hun zorgen met me willen delen.

Welke plek raad jij aan om eens te bezoeken in de provincie?

Een prachtig gebied is de Soesterduinen, waar je heerlijk kunt wandelen door bossen en zandduinen. Er zijn allerlei routes uitgezet en je hoeft alleen maar de paaltjes te volgen. Rondom zijn leuke restaurants, waar je jezelf kunt trakteren na de wandeling. Voor de sportieve wandelaars is er een trimbaan Soesterduinen. Ook honden zullen dol zijn op de zandverstuiving.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd hou ik van wandelen en fietsen door de provincie, Nederland of Europa. Het liefst neem ik dan ook een paar pleegkinderen mee. Daarnaast hou ik van koken, bakken, breien en quilten. Maar het meest geniet ik van goede gesprekken over diepe vraagstukken. Wat ik nog leuker vind is moeilijke pubers opvoeden en jongeren leren hoe ze zich staande kunnen houden in de maatschappij.

Meer weten?

Op het profiel van Simone zie je onder andere haar nevenfuncties, sprekersfragmenten tijdens Statencommissies en Provinciale Statenvergaderingen en hoe zij in deze vergaderingen heeft gestemd.